Rooted in the modernism of the mid-twentieth century, this single-level ranch-style house has been transformed from the ground up. The minimalist, drought tolerant theme of the landscape is continued through the development of four distinct zones: the motor court, an active play area, the entertaining area, and a meditative succulent garden. A motor court paved with concrete leads to the main entry of the house.  Bands of planting serve to collect water runoff and create visual interest in a space that acts as a driveway and parking.

A lawn area adjacent to the pool acts as an active play area for the clients’ children. The sun drenched entertaining area features a dramatic swimming pool bordered by an elevated, trellis-shaded deck with an outdoor fireplace. In contrast, a nearby quiet patio is surrounded by a sculptural succulent garden, providing respite from the active zones. With its airy quality and many glass windows and doors, the residence offers a true definition of indoor/outdoor living that is unique to California, where the indoors and outdoors flow into one another.

In collaboration with DesignARC

Bibliography Section Article Bibliography Section Catalog Bibliography Section Web Link PDF icon displayed by thumbnail Sold Dot